woensdag 2 november 2022

Friese Woudentocht (2)

Etappe 2  EE-Broeksterwoude: De 2e etappe van de Friese Woudentocht was een geheel andere route dan nummer 1. We maakten een filmpje van de 16km. lange tocht, klik op onderstaande link:

Filmmontage KLIK HIER


's Ochtends vroeg uit bed, 7.00u en dat is wel nodig want al met al ben je de hele dag bezig! We begonnen met een autorit  met fietsen achterop naar finishplek Broeksterwoud en de auto parkeren bij het Kerkje, daar moet hij wel veilig staan denken wij😀. Daarna

op het fietsje naar EE, startplek van de 2e etappe. Fietsen daar ook geparkeerd bij een Kerkje en vervolgens wandelen weer naar Broeksterwoude via oa. Damwald en Dokkum. Een mooie route door Dokkum was wel een hoogtepunt van de tocht al kennen we de stad eigenlijk wel vrij goed door onze elf-steden wandelingen.Bij het stadhuis was net een bruiloft aan de gang en we zagen de jonge gelukkigen nog net even op het bordes. We passeerden het keerpunt van de 11-Steden schaatstocht en zagen het beeld van Bonifatius en het aangrensende mooie park waar we overigens niet doorheen wandelden. Maar dit werd recentelijk goed gemaakt tijdens de Midnightwalk in Dokkum toen we daar uitgebreid doorheen liepen. 


De Friese Woudentocht kent zo'n 14 etappes en ong. 150 km. route. We zijn dus nog wel even bezig. Na het Woudenpad willen we het odulphuspad bewandelen en daarna verder gaan met het Pieterpad. Dat laatste doen we dan vanaf april, dan zijn we vaak daar in de buurt. We zijn wat achter met de verslagjes, vandaag 2 November liepen we inmiddels de 5e etappe, die etappe doen we straks eerst even wb. verslag.


Volgende week lopen we etappe 6 van Beetsterzwaag naar Hoornsterzwaag en de week erna van Hoornsterzwaag naar Boijl. Allebei routes zijn ongeveer 15km., onze favoriete afstanden! 

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten