zondag 26 mei 2024

Volendam Zuiderzeetocht

Volendam: Zaterdag 25 Mei gingen we weer eens naar Volendam om de Zuiderzeetocht mee te lopen. We kozen voor de 25 km. route en maakten de volgende beelden:

FILMLINK KLIK HIER    /    FOTOLINK KLIK HIER


Na de Elfstedentocht hebben we 2 weekjes kalm aan gedaan maar de voeten zijn inmiddels weer helemaal de oude, reden om een heerlijk dagje uit te doen en wel naar Volendam. Een prachtig toeristisch dorp en de organisatoren van  wsv. 'Loopie' hadden daar een mooie route in elkaar gezet. We liepen eerst naar Edam via mooie paden en veelal door de bebouwde kom. Mooi om dat ook eens te zien, prachtige huizen en gebouwen. De weg naar Monnickendam was wat minder maar je kunt niet alles hebben. Vanaf Monnickendam liepen we over een smal klinkerpad over de dijk en een stuk over een fietspad naar Marken waar het in een stralend zonnetje heerlijk vertoeven was. Met de boot weer terug naar Volendam vanwaar we nog enkele kilometers moesten naar de finish. We maakten een filmpje met onze trouwe vriend de action cam, bij onze volgende loop (....Slachtemarathon) nemen we onze filmcamera weer eens mee.

Prachtige dag, bijna helemaal droog gehouden, mooie route kortom een onvergetelijke herinnering hebben we weer in ons geheugen gegrift!!