donderdag 3 november 2022

Friese Woudentocht (5)

Etappe 5 Drachtstercompagnie -Beetsterzwaag:  We geven deze pas gelopen wandeling even voorrang op onze site zodat we actuele info geven. De nummers 3 en 4 komen zsm en de pas gelopen routes meteen na de wandelingen. Van etappe 5 maakten we een videootje en een serie foto's; de linken:


FILMLINK KLIK HIER     FOTOLINK KLIK HIER


Alweer de 5e etappe die begonn zoals we de 4e etappe eindigden. Veel asfalt en een paar lange rechte stukken. Dat bleef zo tot Ureterp maar daarna veranderde route snel. We liepen al snel

op smalle mooie bos paden en dat bleef 80% van de route vanaf Ureterp zo. Vooral het laatste stuk nabij Beetsterzwaag was prachtig! Heel veel bos en prachtige herfstkleuren sierden de route. Het was prachtig wandelweer alleen de wind was aardig aanwezig. Dit was een voordeel bij het fietsen van de finish in Beetsterzwaag naar de start in Drachtstercompagnie, toen hadden we hem heerlijk in de rug. De wandeling ws 18km. lang. Daarvoor was de fietsroute 12 km. zodat we onze beweging wel weer gehad hebben deze woensdag. De fietsroute was totaal anders dan de wandelroute en dus korter. 


In het bos passeerde ons een vreemde man die heel hard begon te schreeuwen toen hij ons inhaalde. Niet omdat we geen ruimte gaven, want dat deden we ruimschoots maar voor de lol? We hebben maar niet gereageerd. De volgende etappe is volgende week woensdag 11 November, we vertrekken dan vanuit Beetsterzwaag en finishen in Hoornsterzwaag. Nu alweer zin in! We hebben ook een faceboekpagina geopend, het is de bedoeling daar veel fragmenten te laten zien van onze wandeltochten.


Komende zaterdag filmen we de spokentocht van Bantega.  







Geen opmerkingen:

Een reactie posten