zaterdag 21 januari 2023

Grijpskerk 'De Barre Bakkers Winter Wandeling


Grijpskerk:  Zaterdag 21 Januari deden we voor het eerst mee aan de Barre Bakkers Winter Wandeling in Grijpskerk. Het oog viel er toevallig op op faceboek en we dachten niet dat er zoveel deelname zou wezen. vele honderden wandelaars en hapjesliefhebbers kwamen op deze wandeling af. We hadden alleen ons fototoestel mee met filmfunctie maar hadden we geweten dat het zo'n mooie tocht met veel deelname zou zijn dan hadden we drone en actioncam ook meegenomen. Maar we hebben gefilmd en foto's gemaakt: 


FOTOLINK KLIK HIER          FILMLINK KLIK HIER  

We waren om half 12 aanwezig en waren verrast dat we meteen bij de inschrijving al in de rij stonden, wat een drukte.  Maar het ging allemaal vrij vlot en we waren snel op pad. De route was prachtig, onderweg liepen we oa. langs een gasveld van de NAM. Een boer verderop had ws. zijn naam al aangepast want op het naambordje stond  als achternaam 'Beving'. Als hij nu ook nog 'Aart' van voornaam heet😅....

De organisaoren hadden ook stukken routes uitgezet waar normaal geen wandelaars komen....een voorrecht dus daar te lopen. Dit betrof oa. grasvelden en Boerenerfen waardoor de route erg mooi werd. We passeerden ook een Fierljepbaan die recentelijk was vernield door stoere vandalen maar hij zag er inmiddels weer als nieuw uit. We liepen over het voetbalveld van Grijpskerk waar net een dameswedstrijd bezig was. 

Veel verwenmomenten onderweg met oa. Bakkershapjes. We kregen oa. Glühwijn, chocolademelk, ranja, bofferd met bruine suiker, een appelvlapje, winterkoek, krentebrood, koffie etc....lopend buffet dus😊.

In het Kerkje vlak bij start en finish zong het  damesduo 'May en June' prachtige liedjes. Ze zongen ook hele mooie eigen liedjes, we hebben er even van zitten genieten! Wie wat bewegende beelden wil zien van de wandeling: Hou deze pagina in de gaten want de link wordt ws. zondag 22 Januari of de volgende morgen geplaatst. Organisatoren bedankt, jullie staan voor volgend jaar weer in de agenda!! We hebben genoten!