zaterdag 4 mei 2024

Elfstedenwandeltocht 7-11 mei 2024


Leeuwarden: Eindelijk na 8 jaar stond de 11-Stedenwandeltocht weer eens op de planning! Vanwege een speciale verjaardag kwam het plan om deze monstertocht weer eens te lopen. Aanvankelijk wilden we 's Avonds al filmpjes plaatsen van de die dag gelopen etappe maar dat bleek al op de eerste dag niet haalbaar door vermoeidheid, blaren, laat thuis/eten en slapen. Te enthousiast geweest dus! Maar inmiddels staan ze alle 5 online, bij filmpje 4 zat er wat vocht op de lens, de beelden daarvan zijn soms wat wazig. Hieronder de 5 links van alle 5 etappes:

Klik op de link voor het betreffende filmpje:

Dag 1: Leeuwarden - Sloten 49km. KLIK HIER

Dag 2: Sloten - Workum 44km. KLIK HIER

Dag 3: Workum - Franeker 43km. KLIK HIER

Dag 4: Franeker - Dokkum 42km. KLIK HIER

Dag 5: Dokkum - Leeuwarden 29km. KLIK HIER


AFSPEELLIJST VAN ALLE 5 FILMPJES KLIK HIER

 

GEFINISHED!!!

We dachten vooraf dat we genoeg getraind hadden. aardig kilometers gemaakt maar ik denk dat de trainingsperiode te kort was, in Januari zouden we beginnen met 15+ afstanden. We waren al jaren lui en liepen geen afstanden boven de 15 a 18 km. meer. Maar in Januari had ik wat voetproblemen zodat er pas in Februari langere afstanden gemaakt konden worden. We kwamen binnen 2 maanden tot 47km. éénmalig en daarna 1x een dubbele afstand 25 en 35 km. 

Meintsje had ingeschreven voor de halve 11-Steden en ikzelf voor de volledige route. De eerste 2 dagen ging het goed, het tempo was prima en was goed vol te houden. Maar toen kwamen er (Bloed) blaren die enkele keren behandeld moesten worden en er kwam een niet meer afwezige pijn in de voeten. Vanaf etappe 3 liep het niet lekker meer en het was elke dag knokken om de finish te halen. Meintsje zat ook met enkele blaren die irriteerden en had ook een EHBO bezoekje nodig. De gevolgen waren dat we etappe 3 en 4 in de achterhoede belandden door de behandelingen die overigens prima werden uitgevoerd! De EHBO'ers zijn erg kundig en pijntjes hebben we daar bijna niet gevoeld.
Filmpjes niet dus 's avonds maar nu, de week na de 11-Stedentocht. Wat maakt het ook uit

Etappe 1 ging van Leeuwarden naar Sloten, de 2e naar Workum, de 3e naar Franeker, de 4e naar Dokkum en de 5e naar de Harmonie in Leeuwarden. Pittige etappes 4 maal boven de 40 en één van 28km. Het weer was de hele week prima! Wat aan de warme kant zelfs maar we mogen niet mopperen! 's Morgens gingen we ongeveer 4 uur van bed en haalden een uur of 5 Betty op, onze reisgenoot. Tegen 6 uur ging de bus vanuit de finishplaats naar de startplaats dus de auto kwam bij de finish te staan. Om 7 uur werd er gestart na steeds mooie en opbeurende woorden van de voorzitter Eeuwe Geertsma EN natuurlijk het Friese volkslied massaal meegezongen door iedereen en met begeleiding van Martin die de hele dag zijn trompet meeheeft. 
Een heel verhaal gaan we niet meer schrijven, de beelden spreken voor zich.  We nemen nog een paar dagen wandelrust en gaan 25mei 25 km. lopen in Volendam en 15 Juni staat eindelijk weer eens een Slachtemarathon op het programma! We hebben het onze voetjes nog maar niet verteld😅!!!