vrijdag 8 september 2023

Nightwalk 2 the koemarkt

Heerenveen:  Vrijdagavond 8 September 2023 was het eindelijk weer zover. Na 4 jaar werd eindelijk die verrassende wandeling weer eens georganiseerd. Door de corona perikelen werd de editie van 2021 afgelast maar nu dan dus de 3e en tevens laatste editie van dit prachtige gebeuren. Eerdere edities waren in 2017 en 2019 en die lagen nog vers in het geheugen zodat de lat hoog lag voor de organisatoren! Meintsje en ik hadden net als de vorige edities de film- en fotocamera weer mee en we maakten oa. een filmmontage van de wandeling. De linken:

FILMLINK KLIK HIER    /    FOTOLINK KLIK HIER

De voedselbank:

De Nightwalk of the Koemarkt zet zich ook in voor de Heerenveense voedselbank en iedereen kon vooraf daarvoor producten inleveren. Een prachtig initiatief ook al door de toch toenemende armoede in Nederland waar veel mensen moeite hebben de touwtjes aan elkaar vast te knopen

De wandeling:

De start van de 12,5km. lange wandeling was vanaf the Koemarkt (...hoe kan het ook anders) en de route ging door Heerenveen en de ongeveer 2000 wandelaars kwamen ogen oren en ogen te kort onderweg. Een kleine samenvatting van veel wat we gezien en gehoord hebben onderweg.......

Onderweg:

Om half 8 was de start en die werd geheel belangeloos verzorgd
door de burgemeester van Heerenveen die dit keer de grote schaar had thuis gelaten. De route was heel anders dan vorige edities en ging richting Heerenveen-Zuid. Onderweg  veel te zien en af en toe was er een aperatiefje. Vanwege het warme weer waren er ook enkele waterposten. We zagen en hoorden een dameskoortje aangevuld met een drankhoekje, een shantykoor, en bij het voetbalveld Heerenveense Boys werd getrommeld. Er was een soort toneelstukje met ruzieende bouwvakkers. Toen naar Thialf waar we zowel de Wüst bocht en de Sven Kramer bocht mochten nemen. Muziek stond op het middenterrein. In Zuid kregen de wandelaars potjes met waxinelichtjes aangerijkt door de organisatie en het resultaat zien jullie op ons filmpje! Klik op de link!   Via Oranjewoud en Tjaarda liepen we weer terug. Oa. mooie Kerstbomen en dansende vlinders sierden de route, evenals de vele lichtjes onderweg. 
Het llaatste stuk zong de bekende troubadoer Gerrit "Jij bent de Zon" voor ons, helaas had hij daarna pauze maar gelukkig zong even verderop een zangeres die een spontane actie deed. Ze zong alle mannen toe "Stand by me" en vulde dit aan met een mooi dansje! Op de Dracht theater waarin we een cursus watertrappelen borstcrow leerden. Zwemmend kwamen we aan de finish! 

Tot slot:

Bij de finish was het nog lang een gezellige boel, er was muziek, een drankje en dat alles in  een aangename temperatuur. Een perfecte afsluiting van 3x Nightwalk 2 the Koemarkt!! Organisatoren heel erg bedankt voor deze schitterende uitvoering van deze helaas laatste editie!!

BEDANKT BEDANKT BEDANKT!!!