zondag 14 mei 2023

Havelte FLAL wandeling

Uffelte FLALtocht:  In maart werd één van de mooiste FLAL wandelingen georganiseerd van seizoen 2022/2023. Om de bekende redenen liepen wij die niet live mee maar via GPS hebben we ook deze mooie tocht onlangs kunnen lopen. We maakten een ruime 80 foto's en die kun je zien op de onderstaande link:

We hadden al een tip gehad dat deze wandeling mooi was en daar konden we ons helemaal in vinden. De officiele start in Maart was vanuit de Johannes Post Kazerne maar die heb ik vroeger tijdens mijn diensttijd al tot in den treure gezien, dus dat stuk sloegen we over. We liepen er wel vlak bij langs onderweg. Maar onze start was in Uffelte vanwaar we de 25 km. liepen. We hebben ons geen moment verveeld, de natuur was prachtig en daar hadden de routebouwers een prachtige route doorheen gemaakt. 


Nanja moest even de tas in op een prachtig stukje waar helaas geen honden mochten lopen. Maar in de tas, rits dicht en de ventilatie open was dat geen probleem. Makkelijk zo'n klein hondje mee! Al beginnen haar kilo's wel te tellen voor mijn ouder wordende rug.Op het einde van dat stuk een apart rommelig huisje met een oude telefooncel en wat grote rupsen van mogelijk plastik in de tuin.

Verderop liepen we door een 'siamese boom die aan elkaar gegroeid waren, fotomoment dus, zie de link. Het grootste gedeelte van de route was onverhard. DHet laatste stuk van de route liepen we nog over een open gebied met mooie wijdse blikken (...zeggen ze dan als er niets te zien is). Het stuk na de Johannes Post Kazerne was pittig! Heel veel mulle ondergrond maar dat zal komen door de vele militaire voertuigen die er overheen gaan.


We zijn wat achter met bloggen maar vanaf nu houden we onze blogspot weer regelmatig bij met ook nog enkele 'op de plank' liggende tochten die we al gelopen hebben. We hebben momenteel ruim keuze uit tochten, we zijn onderweg op het Odulpuspad en het Friese Woudenpad maar elke week hebben we daar niet zin aan omdat er dan ook een stuk gefietst moet worden. Dus wisselen we het af met recente FLAL tochten en zgn. 'Knapzakroutes' die veelal in Drente uitgezet zijn.  



Komende week lopen we ws. een etappe van het Odulphuspad. Dat pad bevalt ons heel erg, we starten de volgende etappe in Oudemirdum voor een prachtige route in Gaasterland!