dinsdag 22 augustus 2023

Dwingeloo 25km.

Dwingeloo 25km:  Op 21 augustus (Ja eindelijk weer recent nieuws) liepen Meintsje, Nanja en ondergetekende weer een wandeltocht die afgelopen herfst/winter werd georga niseerd door de FLAL. We liepen de 25 km. met het fototoestel in de aanslag en maakten de volgende serie:

FOTO'S KLIK HIER

Een week eerder op de verjaardag van Meintsje hadden we al zo'n 9km. van deze route gelopen om vervolgens resp. spare ribs en een pannekoek door het keelsgat te proppen.De route was mooi en we besloten de volledige editie ook te doen deze week. We liepen in tegengestelde richting in vergelijking met de 9 van vorige week, dan zien de bomen er toch weer een beetje anders uit. 

Geen spijt van gehad, we hadden de auto in Dwingeloo bij de Kerk staan en liepen via
verharde wegen naar natuurgebied Dwingelerveld. Niet helemaal onbekend voor ons, vorig jaar stepten we vanaf de camping en via Diever/Dieverbrug naar dit gebied toe. Onderweg zagen we prachtige bossen en evenzo mooie heidegebieden voor onze ogen voorbij komen. Best wel pittig lopen vooral ook omdat het warm weer was en soms mulle ondergrond. 

De route is geheel hondvriendelijk, wel met een lijntje eraan; Aantal sterren van ons: 8; Verder waren er geen beperkingen zoals bv. passages over privéterreinen. We hebben een mooie maar pittige wandeling gelopen, alleen de afstand gaat steeds beter!