maandag 15 mei 2023

Leeuwarden FLAL tocht

Leeuwarden: De FLAL jubileumtocht werd 1 April jl. vanuit Leeuwarden georganiseerd gelopen tgv. het 50 jarig bestaan van de wandelvereniging. Wij konden daar helaas niet bij zijn omdat hondjes daar niet welkom zijn. Jammer want op de gehele route waren honden toegestaan. Maar zo zijn nu eenmaal hun regels en we gaan niet zwart meelopen dus maar eens op een andere datum. Op 9 Mei 2023 liepen we de route bijna helemaal via een GPX bestand op TOPO GPS. We hadden ditkeer ons fototoestel mee en maakten de volgende serie:

75 FOTO'S KLIK HIER

We parkeerden de auto nabij de Jelsemerstraat waar we gratis konden parkeren. De officiele start was in de Elfstedenhal waar we na ongeveer 4 km. langs zouden lopen. De route was erg afwisselend, we liepen zowel door drukke huizenrijke gebieden maar ook stukken door mooie parken en langs water. Eigenlijk viel deze route ons erg mee, we hadden alleen maar op drukke gebieden gerekend met een verdwaald plansoentje.


Bij de elfstedenhal hebben we even rondgekeken, op een mooi standbeeld van een schaatser pronkten aan de ene kant de namen van alle winnaars van de mannen en aan de andere kant stonden de vrouwen. De laatste tocht dateert alweer van 1997 toen Henk Angenent en (toen) streekgenoot Klazina Seinstra de winnaars waren. Jeen van der Berg won in 1954, mijn geboortejaar en was 15 jaar later mijn klasseleraar op de LTS in Heerenveen. Ik herinner me nog zijn lange verhalen van zijn prachtige belevenissen!

Onder een brug die gelukkig net even open ging zagen we een afbeelding van Mata Hari. De route ging verder door een mooi park en een stuk langs het Van Haringsmakanaal waarna we weer een stuk door de drukke binnenstad gingen met oa. passages langs Koopmans Meelfabriek en de Mediamarkt.

Het laatste stuk ging langs mooie paden door Lekkum (...waar ook het allereerste clubhuis van de FLAL staat) en Snakkeburen, een bekend stuk bij oa. de 11-Steden wandeltocht. Daarna volgde nog een prachtig stuk door het mooie bos bij Birdaard, een prachtige finale van deze wandeltocht. Jammer dat we niet alle FLAL tochten live mee kunnen lopen, we laten ons hondje niet altijd alleen thuis. Maar nu we al een tijdje met GPS lopen kunnen we alle tochten enkele dagen later toch nog lopen!