dinsdag 30 januari 2024

Egmond Wandelmarathon 27.01.2024

Egmond ad Zee:  Op 27 Januari 2024 reisden we af naar Egmond ad. Zee om de jaarlijkse wandelmarathon mee te lopen. We maakten daar de volgende beelden:

FILMLINK KLIK HIER    /    FOTOLINK KLIK HIER

We beperken ons dit keer tot een kort verslag. We hebben de Egmond Wandelmarathon heel vaak meegelopen en ook hardgelopen. Bij de wandeleditie maakten we er vaak een weekend van, maar de laatste jaren doen we 1 dag en wisselen de route af. Deze keer was het de beurt de Zuidroute te lopen dus moesten we zaterdags naar Egmond afreizen. De officiele route door de duinen was deels nogal nat en daarom had de organisatie besloten om een stuk route aan te passen. Na het stuk strand gingen we dan ook de fietspaden op. Het 2e deel door de duinen ging grotendeels door de gebieden die ons wel bekend waren. Tijdens het eerste deel in de duinen botste het nog wel eens tussen de mountainbikers en de wandelaars, gelukkig dat dit de vaste route niet wordt! Wandelaars lopen nogal breeduit op de wegen en mountainbikers willen tempo houden, geen ideale combinatie dus. 

Maar de route was prachtig, het weer werkte mee en de sfeer
onderweg was prima! Je zag ook veel wandelaars even een extra pauze nemen om op een bankje of boomstam even te genieten van het heerlijke zonnetje! Alles was weer goed georganiseerd door Le Champion.

Volgende week lopen we in Exloo de zgn. Dogsloop, een loopfeestje voor honden! Veel te doen en te happen voor de beestjes en baasjes, volgende week een uitgebreid verslag van dit evenement!