woensdag 17 mei 2023

Odulphus 07: Harich-Oudemirdum

Harich:  Op 17 Mei 2023 liepen we alweer de 7e etappe van het zgn. Odulphuspad. Van de eerdere etappes komen de verslagen met foto- en/of filmlinken binnenkort allemaal op dit blog. We zijn al aan een inhaalslag bezig. De foto's van etappe 7 vind je op de volgende link:

FOTO'S KLIK HIER

Officieel hadden we in Balk moeten starten maar daar waren we al doorheen gegaan bij een vorige etappe (..in het voor gewerkt) dus konden we 2 km. verderop in Harich starten. We hadden de auto al in finishplaats Oudemirdum gezet bij het Kerkje om vervolgens op de elektrische fiets naar Harich te fietsen. Daar aangekomen was het even zoeken om een geschikt plekje om de fietsen te parkeren. Bij het dorpshuis was plaats genoeg en daar werden onze elektrische vrienden gestald. 

Daarna de prachtige natuur van Gaasterland in, we hebben heel veel bos gezien met prachtige en voorons nog onbekende paden. Het enigste wat je er op aan zou kunnen merken was dat er verder niet al te veel variatie was maar dat neemt niet weg dat het een prachtige tocht was. We liepen oa. door landgoed Kippenburg en passeerden de manege van Gaasterland. Voorbij de manege kwamen we nog een ploegje koeien tegen die al gauw ons pauzeplekje in beslag namen! Veel belangstelling hadden ze voor onze Nanja, maar ja dat is ook een knappe meid! ❤

Ook liepen we langs een grote golfbaan van golfclub Gaasterland. Het was daar behoorlijk druk met golfers en oppassen dat je geen bal tegen het hoofd kreeg😆. We liepen ook nog een stukje van de 11-Steden wandeltocht die ook deze dag hier langs ging. De route daarvan ging van Sloten naar Workum via Staveren en Hindelopen. Wij liepen vlak bij Oudemirdum zo'n 2 km. over de route. De wandelaars waren daar inmiddels al lang weg. 

In Oudemirdum kwamen we nog een solexclubje tegen. Mannen en vrouwen met lange leren jassen scheurden met een gang van zo'n 15km. p/u (schatting) door het dorp. In Oudemirdum haalden we nog even een finishstempel want na elke etappe kun je in aangewezen locaties zo'n stempel halen. 

Prachtige tocht, genoten, Meintsje en ik gaven hier een 8 voor (...doen we altijd...cijfertjes geven voor een tocht). Volgende week lopen we weer eens een route van het Friese Woudentocht waar we gebleven zijn in Hoornsterzwaag. De route zal dan naar Boijl gaan.