zondag 21 januari 2024

Grijpskerk Harrie's BBWWTocht


FILMPJE HBBWWT 2024 KLIK OP COLLAGE:
Voor weergave op groot scherm klik daarna op vierkantje rechtsonder.
-------------------------------------------------------------


Grijpskerk: Jaarlijks wordt door Bakkerij Jager in Grijpskerk de BBWWT wandeltocht georganiseerd wat staat voor Barre Bakkers Winter Wandel Tocht. Dit jaar is de naam enigszins gewijzigd. Op 2 Juli jl. overleed heel triest en totaal onverwacht chef bakker Harrie jager op 61 jarige leeftijd. Een groot verlies voor zijn naasten maar ook voor het dorp waar Harrie een geliefde en verbindende persoon was. Ter ere van Harrie is de H toegevoegd aan de BBWWT wandeling zodat hij in het vervolg HBBWWT zal heten. Gelukkig was er nog wat ruimte op de bordjes en de klus is waarschijnlijk met heel veel liefde gedaan! Vorig jaar maakten we al een klein filmpje met ons fototoestel maar na de vorige loop in 2023 hadden we Harrie al beloofd nu met onze filmcamera's te komen

De wandeltocht was zaterdag 20 Januari al 2 dagen uitverkocht. Inschrijven ter plaatse was niet meer mogelijk ook al omdat de organisatoren (Familie van Harrie en het bakkerspersoneel) voor onderweg wilden weten hoeveel deelname er zou zijn ivm. de vele hapjes en drankjes die onderweg zouden worden aangeboden. En die waren er weer in grote hoeveelheden aangevoerd! 

DE WANDELING:


Er kon vanaf 11.00u gestart worden vanuit Bakkerij Jager waar enige
jaren terug een gezellig bakkerscafé is toegevoegd. Dit café wordt regelmatig benut voor evenementen oa. nu dus deze Harrie's BBWWT. Geen inschrijving dus en we konden snel weg. 

Zo'n 800 wandelaars liepen deze 5e editie mee en de tocht zag er heel anders uit dan vorig jaar. We liepen dit keer een randje NAM gasmaatschappij en dat was een mooie route! Wel glibberig door de nog aanwezige sneeuw maar het deed de naam BAR eer aan! Onderweg weer heerlijke bakkershapjes, een groot lopend buffet! De hapjes waren uitgestald in schuren, een boerderij waar de route dwars doorheen liep, in een molen waar ook accordeonspel te horen was en bij de finish in het gezellige maar ditkeer bomvolle bakkerscafé wat enkele jaren terug nog mede door toedoen van bakker Harrie jager is gerealiseerd!


Het 2e gedeelte van de tocht ging veelal door landerijen en met een straffe tegenwind was de tocht zowaar BAR te noemen! Tijdens de laatste pauze onderweg kregen we warme glûhwijn wat we eerst gebruikt hebben om onze handen weer warm te krijgen. We hadden wat pech met het fototoestel want door de kou waren de batterijen in no time leeg, Foto's komen dan ook wat later op deze site want via mobiel en film persen we er nog wel een serie uit.

We hebben genoten van deze tocht, hij was pittiger dan vorig jaar maar hij was mooi, gezellig en vreetzaam😅. Heel erg bedankt organisatoren en veel sterkte verder om zonder de eigenlijk onmisbare Harrie verder te moeten. 

Voor alle ruim 60 foto's KLIK HIER