zaterdag 9 december 2023

Bolsward 25km. (Flal route)


Bolsward: Op 7 December 2023 liepen we de wandeltocht die in het weekend ervoor op 2 December werd georganiseerd gelopen door wandelvereniging Flal. De tocht was gedoopt als 'Swalkje om Boalsert' en liep ten NO. van Bolsward. We maakten met onze actioncam wederom een filmpje van ongeveer 7 minuten: Even op het plaatje klikken:


Het werd een wandeling met 2 gezichten. Tot Easterein was de route heel mooi met mooie weidse blikken zoals ze dat zo mooi zeggen, stukjes Odulphuspad en verrassende stukjes erin. Wij startten niet in Bolsward maar in Nijlân ook al omdat we dan weinig parkeerproblemen zouden hebben. En het ligt dichterbij onze woonplaats! Bij een kerkje vinden we altijd wel een veilige plaats zo ook in Nijlân.  We kwamen nogal wat kleine dorpjes tegen onderweg. Eerst Tirns waarna we ook het Odulphuspad even bewandelen. Van dit pad lopen we de komende weken de laatste 2 etappes en daarna beginnen we aan het Stellingerpad. Tot easterein dus een stralend zonnetje en een heerlijke route!


Toen we Easterein uitliepen kwam er plotseling een deken van mist op ons af! We zagen nog maar een klein stukje weg en al helemaal niets meer van de weide omgeving. Ook de wegen naar Bolsward waren enorm saai, we liepen zeker zo'n 7 km. over asfalt zonder fietspaden, een schril contrast met het eerste stuk. We kregen het ook flink koud en ook onze telefoons en batterijen van de camera's begonnen kuren te krijgen. Vlak voor Bolsward werd de route weer wat leuker en het laaatste stuk door Bolsward heen was ook wel weer leuk. Maar warm hebben we het niet meer gehad! We probeerden in snel tempo snel bij de finish te komen!

We kregen meteen na Bolsward nog een pittig stuk door een drassig weiland voor de kiezen en daarna nog enkele kilometers fietspad tussen Nijlân en Bolsward. Het laatste stukje was een mooi paadje van zo'n anderhalve kilometer om Nijlân heen. Maar het werd al schemerig en we haastten ons om bij de auto te komen! Aardig verkleumd en moe waren we toch wel trots op onszelf dat we de elementen hebben getrotseerd en de finish hebben bereikt. 


Samenvattend: Prachtige eerste helft, tweede helft vonden we zwaar en een deel tegenvallend vanwege de lange asfaltwegen zonder voet- of fietspad. Praktisch de hele route kon de hond meelopen, alleen het stukje door het weiland na Bolsward moesten we hem even 'ínblikken'. Dat vind onze Nanja altijd prima, ze gaat onderin de draagtas liggen en je verneemt heer helemaal niet. Ideale wandelhond!!

Volgende week lopen we eerst de voorlaatste route van het Odulphuspad, een week later ruimen we de rommel weer op van de Flal tocht vanuit Grijpskerk op 16 December. Wij lopen hem na dat weekend.

Nog wat fotootjes:   KLIK HIER


Ook nog een trailer voor ons Youtube kanaal gemaakt:


Word je ook abonnee???