zondag 23 oktober 2022

'Tussen Slik en Zand'

Ameland:  Op 22 Oktober jl was de jaarlijkse uitvoering van de wandeltocht 'Tussen Slik en Zand'. We hadden dit keer een fototoestelletje en een actioncam mee en de beelden kun je op onderstaande linken bekijken:

FILMLINK KLIK HIER      FOTOLINK KLIK HIER

We hebben een mooie dag beleefd, de organisatie had een voor ons een hele nieuwe route uitgestippeld en we zagen vele hoekjes van het eiland waar we nog niet waren geweest. We waren kwart voor 6 uit bed en dat doen we niet vaak meer sinds we bakken vol geld krijgen via ons pensioen 😂. Na een kan met koffie te hebben opgeslokt en wat brood erbij reisden we om 7 uur naar Holwerd om met de half 9 boot te gaan. De overtocht duurde zo'n 50 minutenen op Ameland liepen we meteen naar de start die in Nes was zoals gewoonlijk. Toen ik de eerste foto wou nemen bleek dat het geheugenkaartje vergeten was. Gelukkig zagen we een medewerker van een boekhandel de stoep aanvegen, maar de winkel was nog niet open dus maar even een zielig verhaal ophangen en het lukte: de man wou ons wel helpen aan een kaart.  

Onderweg werden we verwend met prachtige paden en een  mooie natuur! We liepen al snel naar de dijk langs de Waddenzee waar we 2 kilometers overheen sjouwden. Na zo'n 3 kilometer trokken we naar het noorden langs vakantiepark 'Klein Vaarwater' waar ook de pauze was, net op tijd want de eerste bui viel toen al! Daarna maakten we een grote lus door de mooie duinen van Ameland en daar kregen we de meeste regen nog te verwerken. Gelukkig klaarde het uiteindelijk op en konden we zelfs nog af en toe even van het zonnetje genieten. Even een live opname uitgeprobeerd op faceboek, het ging goed maar als je lopend met de mobiel filmt wordt wel resultaat wel schokkerig. Nog even wat op uitvinden. Na de duinen volgde een heerlijk stuk strand en kon Nanja haar naar hartelust uitleven. Haar traditionele sprint deden we daar even met haar. Opname daarvan zie ons filmpje. 


Na het strand kwamen we in het mooie Nesserbos met prachtige paadjes en mooie heuveltjes! Vanaf het strand ben je eigenlijk snel weer in Nes waar de finish was. In het dorp nog even genoten van een portie kibbeling en doorgespoeld met een biertje, daarna naar de boot van 16.00u maar dat werd iets later.  We hebben een prachtige dag gehad op Ameland, volgend jaar beslist weer! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten