vrijdag 21 oktober 2022

Friese Woudentocht (1)

Etappe 1:  Lauwersoog-EE Meintsje en ik lopen momenteel de eerste etappes van het Friese Woudenpad die in totaal 147 km. lang is. De routes gaan oa. door de mooie natuurgebieden Lauwersmeer, Friese Wouden, Drents Friese Wold en de Weerribben. We maken van elke etappe een filmpje met de actioncam, drone, fototoestel of de filmcamera. De eerste etappe ging van Lauwersoog naar EE, zo'n 20km. wandelen en 12 km. vooraf fietsen. We gaan tijdens de wandeldagen met de auto naar de finishplaats, dan op de meegenomen fietsen terug naar de startlocatie om vervolgens weer met de benenwagen te lopen naar de finish. Dan de fietsen weer ophalen en met de auto naar huis. We doen er de hele dag over en zijn na afloop heerlijk gezond MOE!!

De route was prachtig! Na de start liepen we eerst

op de dijk langs de Noordzee. Vervolgens een route naarAnjum en we passeerden het mooie vestingsplaatsje LANDAL ESONSTAD. Daarna liepen we door het schitterend natuurgebied aldaar, erg mooi, zie ons filmpje maar eens. De volgende etappe gaat van EE naar Broeksterwoud, binnenkort meer daarover!


We zetten alle gemaakte filmpjes op een rijtje (...zie menu). Dit keer filmden we met de actioncam en mocht Pieter Wilkes het filmpje volzingen.
We maken even een inhaalslag met plaatsen van enkele etappes en de wandeltocht op Ameland zodat we nu even volstaan met een kort verslag.

Een paar foto's:


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten