maandag 6 maart 2023

Tjalleberd Nijjierskuier

Tjalleberd:  Op zondag 5 Maart liepen we de uitgestelde Neijierskuier vanuit Tjalleberd mee. Een prachtige wandeling van 5 of 10 km. die eigenlijk al in Januari zou worden georganiseerd maar toen waren de landerijen veel te nat. En aangezien het grootste deel van de tocht over onverharde paden ging was dit een prima beslissing: We maakteen filmpjes die we tot 1 geheel monteerden en Meintsje kiekte een aantal foto's. Het kan best wezen dat er nog wat aanvullingen komen want vanuit de film maken we ook nog wel een aantal zgn. snapshots.Die komen er later nog bij. Onze beelden:

FILM KLIK HIER       


FOTO's KLIK HIER


De laatste keer dat we meeliepen was in 2019, toen een aldjierskuier, daarna hebben we een keer gemist omdat we dachten dat er geen wandeling was door de corona. Mis dus, in 2022 was er wel degelijk een wandeling waarvan we de aankondigingen gemist hebben. De organisatie is elk jaar in handen van  GFTO Aengwirden (Geitefokvereniging) . 


De wandeling zat vol verrassingen, bij de start zong een gezellig koortje die we in 2019 ook
gezien hebben prachtige nummers. In het filmpje zijn enkele nummers te horen afgewisseld met beelden van de tocht. Even op een rijtje in willekeurige volgorde: We wandelden in een prachtige omgeving nabij de Deelen en liepen vaak over smalle onverharde paden langs smalle slootjes en over paden geflankeerd door vele hoge bomen. We kregen 2 keer een heerlijk drankje met een vleugje alcohol. er was een ploegje boeven aan het glasvezel leggen en hielden tevens een gefrustreerde cambuursupporter in een kooi. We kinden even de klok van een klokkestoel luiden op een kerkhof waar een paar monniken aanwezig waren, we zagen oude auto's, oude trackers, liepen door een boerderij. Bij een demo van de brandweer kon de jeugd een spelletje doen. We kregen heerlijk verse oliebollen, de vogelwacht gaf acte de precanse, kortom we hadden heel veel afleiding op de route!!

We vertrokken ongeveer half 12 bij de start en waren ongeveer 3 uur 's middags weer terug in Tjalleberd en dat geeft wel aan dat we ons wel vermaakt hebben onderweg.  Ondanks dat er een beetje regen werd verwacht en misschien een winterse bui bleef de schade beperkt tot een enkel drupje en anderhalve sneeuwvlok. De moeite van het opnoemen niet waard dus.


We hebben wederom genoten van deze prachtige wandeling waarbij we een route liepen die normaal niet toegankelijk is. Prachtig en uniek dus, bedankt organisatoren, we hebben genoten!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten