zaterdag 25 maart 2023

Harlingen 'Ouwe Seunentocht'

Witmarsum/Harlingen Afgelopen winter organiseerde wsv FLAL na moeilijke coronajaren weer eens een volwaardige serie van 12 wandelingen. Tijdens deze wandelingen zijn hondjes niet welkom en we laten Nanja niet alleen thuis. Maar we hebben GPS en de routes van de laatste serie dus we kunnen ze wandelen de komende tijd! Natuurlijk houden we rekening met gebieden waar hondjes helemaal niet mogen komen en ook bij het passeren van privé terreinen moeten we soms even puzzelen. Tijdens de eerste wandeling maakten we een serie foto's, de volgende keren wisselen we dat af met actioncam en/of drone.

KLIK HIER VOOR DE FOTO's

De georganiseerde tocht startte in Harlingen maar wij kozen het Kerkje in Witmarsum als onze start locatie, minder benzine kwijt en geen parkeerproblemen in Harlingen😊. We hadden verwacht dat er veel asfalt zou zijn, nu hebben we wel een portie gehad maar er waren enkele paden door het land heen over (hobbelig) gras, wel mooi maar pittig te lopen ook al door de harde wind die er stond. We liepen stukken over de Pingjumer Gulden Halsband route, heel mooi. Na het eerste landelijke stuk kwamen we in Arum waar we een sukje doorheen liepen en prachtige huizen zagen en een mooi Kerkje! Daarna volgde een wat saaie weg naar Kimswerd waar we dwars doorheen liepen. We zijn er recent ook geweest via het Elfstedenpad, mooi dorpje waar we bij het sportveldje even pauzeerden in een windvrij hokje!


Na Kimswerd nog even doorbijten over asfalt naar Harlingen waar we in de buitenwijk door een mooi park liepen en via de officiele startlocatie 'De Waddenhal' naar de dijk gingen om daar enkele kilometers te beuken in de wind. Mooi stuk om te lopen met als je achterom zag mooie panorama's van Harlingen. Eenmaal van de dijk af  kregen we nog een mooi landelijk pad voorgeschoteld en gelukkig de harde wind wat meer in de rug. De grond was veelal drassig en heel hobbelig maar daar worden we hard van. Voor Pingjum waar we overigens niet doorheen liepen wisselden asfalt en graspaden elkaar af en na zo'n 5 uur wandelen kwamen we weer in Witmarsum aan, onze start- en finishlocatie. Omdat we niet zoveel 25 km. ers hebben gelopen de laatste tijd was dit best weer even wennen maar het ging prima! Wel moe maar erg voldaan dat we dit weer eens volbracht hebben. 

We hebben momenteel genoeg 'voorraad' op GPS voor het komende jaar! We lopen afwisselend routes van het Odulphuspad, het Friese Woudenpad en de FLAL-lopen van de afgelopen winter. Gewapend met draagtas voor de hond en GPS om af en toe eens een alternatieve route te vinden gaan we Friesland dus de komende tijd op diverse trajecten bekijken!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten