vrijdag 18 november 2022

Ossenzijl: Rondje Weerribben

Ossenzijl:  Geen Fries Woudenpad deze week omdat 's morgens nogal wat regen werd verwacht en aangezien we dan eerst een stuk moesten fietsen leek het ons verstandiger om een rondje te lopen zodat we weer bij het beginpad aan zouden komen. Meintsje had haar fototoestel mee, en ik alleen de mobiele met de bedoeling daar eens een filmpje mee te maken. Dat ging aardig alleen de mobiele haalt het niet in vergelijking met de actioncam of de filmcamera. Hij schokt meer en het beeld kan nog wel eens wat wazig trekken.  De beelden staan op de onderstaande linken:

FILMLINK KLIK HIER    /    FOTOLINK KLIK HIER


We hebben er geen spijt van dat we

deze ronde hebben gelopen, natuurlijk zagen we enkele stukken die we al eens hadden gezien maar er zaten voor ons ook nieuwe stukken tussen! Oa. het laarzenpad maar dat zou zijn afgesloten zo stond er aan het begin op een bord. Maar we waren eigenwijs en dachten er wel langs te kunnen, dus gewoon het pad maar bewandeld maar op een gegeven moment kwamen we voor een vaart en normaal kun je erover met een pontje maar dat pontje werkte dus niet. Hele stuk weer terug maar erg was het niet, het was een prachtig maar modderig stukje route. Blij dat we het toch belopen hebben!

Voor het laarzenpad hadden we zo'n 5km. langs de vaart met die prachtige huisjes gelopen! Schitterend stuk route en we waren jaloers op de mensen die daar zo mooi wonen!! Daarna dus het laarzenpad en na het laarzenpad vonden we een mooie pauzelocatie, overdekt nog wel!  Na de pauze liepen we nog een stuk door de weerribben met haar prachtige natuur en huizen! De laatste kilometers naar Ossenzijl gingen door smalle (bos) padenlangs een water en over smalle bruggetjes.


Een mooi geheel deze route, 4,5 sterren waard volgens ons beiden! (Max. =5 sterren). Een aanrader dus om deze prachtige route ook eens te lopen, echt een aanrader! Genoten!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten