zaterdag 12 november 2022

Friese Woudentocht (6)

Hoornsterzwaag:  Op 10 November liepen Meintsje en ik inmiddels alweer de 6e etappe van de Friese Woudentocht. Ook hier maakten we weer een kort filmpje en voor de link moet je even op onderstaande tekst klikken!

Link filmpje 6e etappe HIER


De dag begon met wat parkeerproblemen, nabij Hoornsterzwaag vonden we niet een geschikte parkeerplaats voor de auto en we zetten hem even verder neer. Daarna maakten we wandelend eerst de lus van de laatste kilometers van de route van 15 km. om vervolgens

naar Beetsterzwaag te fietsen voor de eerste 11 kilometers. Dat werkte perfect en we konden de fietsen mooi op het terrein van een Notaris parkeren, die waren er de hele dag op uit met een personeelsfeestje. Ruimte genoeg dus😋. 


Vandaar liepen we een mooie route met eerst een kilometer door het prachtige park te Beetsterzwaag. De route was mooi al waren er wel enkele lange rechte stukken tussen. Maar ja...je kunt niet alles hebben he. Onderweg een boom die net voor ons naar beneden werd gehaald door gemeentewerkers, beetje link want hij viel gewoon over het fietspad heen en er werd niet gewaarschuwd. Maar we overleefden het, we liepen verder langs een grote golfbaan, een oude pastorie, een wel hele mooie 'blokhut', langs de vaart in Jubbega etc. en genoten van alles wat we onderweg zagen. 


Het was heerlijk wandelweer, geen drup regen en nog een aangename temperatuur. We zullen zien of we binnenkort de achterstallige filmpjes 3 en 4 ook online krijgen voor het archief. Op onze nieuwe faceboekpagina 'De Trochrinners' plaatsen we onderweg enkele live video's. Ook zetten we de filmmontages daarop, wil je ze steeds zien kun je het beste even liken. 


Dit weekend zouden we de wandeling vanuit Munein meedoen maar mijn oor is vervelend, ws. een ontsteking, slecht geslapen en veel pijn. Dus geen Munein helaas. Oar kear better! Volgende week woensdag 16vNovember lopen we de route van Hoornsterzwaag naar Boijl, ook ongeveer 15km. Ook weer met enkele live beelden.....tot dan!!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten