zaterdag 11 november 2023

Appelscha: Kale Duinentocht

Appelscha: Alweer een Flaltocht 'gepikt'😅 van internet, dit keer de wandeltocht van 4 November jl. We liepen hem woensdag 9 November op TOPO GPS maar startten niet in Appelscha maar verder op de route. Werd het slecht weer dan konden we altijd nog besluiten om het beginrondje te annuleren. Zover kwam het niet, we liepen de hele ronde maar wel in tegengestalde richting. Het hoogtepunt (De Kale Duinen) kwam dan in het 2e deel van de wandeling, dat vonden we leuker. De actioncam was mee, veel opnames waarin we gewoon doorwandelen konden, wel zo makkelijk! De linken naar de beelden:

FILMLINK KLIK HIER   /   FOTOLINK KLIK HIER

We startten vanaf de Bosbrasserie even buiten Appelscha waar ook ruim gelegenheid was om de auto te parkeren. We dachten dat we de hele omgeving wel uit ons duimpje kenden doordat we

al 2 seizoenen in Appelscha een Stacaravan bezaten en erg veel gefietst en gewandeld hebben maar dat bleek niet zo te zijn. Al in het begin wandelden we op paden die we nog nooit gezien hadden, mooi maar best wel pittig. De grond was ook veelal drassig. We hadden een mooie dag uitgezocht, het zonnetje was er vaak bescheiden bij en de regen wachtte netjes tot we thuis waren😏. Nanja liep zo'n 18km. zelf en liet haar de rest dragen door baasje. Er waren geen beperkingen voor het hondje, wel moest ze aan de lijn in een hoop gebieden maar wij hebben haar altijd vast. Stel je voor dat ze een wolf verslindt, de beschermde diersoort!! 

Na al die mooie (Bos)-paden gingen we naar het Canadameer en vanaf daar herkenden we weer vele stukken route. We hebben vaak aan het prachtige Canadameer gewandeld of gefietst. Aangrenzend is de zgn. Spartelvijver waar veel honden en paarden zich even kunnen uitleven. Hier deden we even een stunt en Nanja trok even een sprintje. Leuk voor het filmpje.... ff kijken!! Daarna wederom bospaden afgewisseld met enkele meer open stukken. We passeerden camping 'De 2 Provinciën' waar we ook wel eens rondgeneusd hebben voor een zomerverblijf. 

Daarna naar Zorgvlied waar we vlak bij de Kerk even pauzeerden na zo'n 11 km. Het lopen gaat trouwens bijzonder goed de laatste tijd, onze plannen zijn om enkele meerdaagse tochten te ondernemen in 2024. Gedacht wordt aan de 11-Stedentocht (...al vaak gelopen); 2-Daagse Diekirch Luxemburg en de Heuvelland 4-daagse. We hebben al een mooie opblaastent voor die gelegenheden.  

Na Zorgvlied kwamen we op het mooiste deel van de route: Drents Friese Wold / Kale duinen. Een prachtig mooi en uitgestrekt gebied met oa. kale duinen😅, zandpaden, heide en een heerlijke sound of silance, vandaar dat we Simon en Carfunkel hadden aangetrokken om het filmpje in te zingen😄💗. Het gebied is de hele zomer niet toegankelijk geweest voor honden en daar werd behoorlijk op toegezien. Ze mochten tot 1 september helemaal niet daar komen, ook niet achter op de fiets. Jammer dat mensen die niet goed op hun hond letten dit bederven voor goedwillende hondebezitters. Als iedereen de regels wat opvolgde dan was deze regel niet nodig geweest.

Na 5 km. Kale Duinen liepen we terug richting Appelscha waar we het begin- en eindrondje nog even liepen maar zonder het centrum waar de officiele start- en finish locatie was aan te doen. We hebben een prachtige tocht gelopen, complimenten voor de uitzetters. We lopen de volgende Flal-tocht van 18 November wederom enkele dagen later op GPS en met ons hondje Nanja!


FILM VAN 6 MINUTEN


'STUNT' TIJDENS DE TOCHT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten