zondag 22 oktober 2023

'Tussen Slik en Zand' 21.10.203

 

Ameland/Nes: Op zaterdag  21 Oktober was het weer tijd voor ons inmiddels jaarlijkse traditionele uitje naar de wandeltocht 'Tussen Slik en Zand'. Het was even spannend of alles normaal door kon gaan. De wind dreigde wb. bootvaartijden roet in het eten te gooien. Ook vrijdags voer men al een aangepast schema. Maar vooraf kregen we een geruststellend mail van de organisatie dat alles gewoon doorgang zou vinden. Ook de weersverwachting was voor zaterdag gelukkig veel beter dan vrijdag toen het praktisch de hele dag regende met een koude harde wind. We maakten weer diverse opnames waar we oa. een filmmontage van hebben gemaakt. Je kunt ze vinden door op onderstaande links te klikken:


We hadden door de matige weersomstandigheden geen drone meegenomen. Die had ws. spontaan weer naar het vaste land gevlogen, we hebben een Mavic mini, makkelijk mee te nemen. 's Morgens namen we dit keer de vroege boot van 7.15u. waar nog niet

veel wandelaars in zaten. Op Ameland aangekomen zagen we dat er meteen gelopen kon worden vanaf de boot. De route ging eerst over de dijk langs de Waddenzee en het was dus eigenlijk wel logisch om niet eerst heen en terug naar Nes te lopen. De organisatie had het op internet geneld maar niet iedereen leest vooraf alle berichtten. Wij gingen wel eerst even naar Nes waar het erg rustig was, zie filmpje. We zorgden dat we op tijd weer bij de dijk waren voordat de snelboot en de veerdienst aankwamen, is leuker voor de film.

De 2 langste routes gingen eerst westelijk richting Ballum om daarna via oa. de Zwanewaterduinen naar de Noordzeekust te gaan. De 11 km. ging meteen vanaf de start noordwaarts. Er waren goed verzorgde pauzes nabij Ballum en even voorbij de route  strand aan de Noordzeekust met oa. heerlijke koffie, thee, chocolade, drop en bouillon! En voor wie er niets lust was er altijd nog water😅. 

Na een natte vrijdag viel het weer reuze mee tijdens de wandeling. Na 12 uur 's middags was er even een tijdje regen maar er was deze dag ook wat zon. Eigenlijk dus een mooie wandeldag. de beloning na de tocht was een speltje en een paar heerlijke warme sokken!

Na de wandeling sponsorden we de plaatselijke horeca nog even om vervolgens terug te wandelen naar de boot die half 5 zou vertrekken. Het was een prachtige dag met zoals gebruikelijk daar een fantastische route alles georganiseerd door een voortreffelijke organisatie.... jaar in jaar uit! Complimenten voor alle medewerkers en graag TOT VOLGEND JAAR!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten